2013.11.25

BELØNNER FREMTIDENS PROFFE

Fem yrkesskole elever har fått stipend på til sammen 50 000 kroner. Dette skal brukes til innkjøp av nødvendig og kostbart skolemateriell av høy kvalitet. Jentene utmerket seg særlig i år.

BELØNNER FREMTIDENS PROFFE

Med konseptet UngProff ønsker ProffPartner å oppmuntre yrkesfagelever som satser på en karriere innen bygg og anlegg, elektro, shipping, samt teknikk og industriell produksjon. Fra skolestart til slutten av september kom det inn søknader som er grundig gjennomgått og fem verdige vinnere fra Sandnes, Tonstad, Nesttun, Vegårshei og Skodje er plukket ut.

- Læreren vår informerte oss om UngProff ved skolestart og jeg bestemte meg for å søke. Jeg går VG1 Bygg og anlegg og skal over på VG2 Byggteknikk neste år før det blir to år som lærling i bedrift. Drømmen er å bli Byggingeniør. Stipendet skal brukes på nødvendig utstyr av høy kvalitet og jeg kommer til å lytte til kompetansen i ProffPartner når jeg handler. UngProff gir meg en god start på videre karriere, sier Tone Myre Songedal fra Vegårshei. Søknadene har kommet inn via nettstedet UngProff.no. Her har yrkesskoleelever begrunnet hvorfor de fortjener stipendet på 10 000 kroner til bruk hos ProffPartner.

- Utvelgelsen var ikke enkel. Vi landet på fem verdige vinnere som premieres på grunn av glødende engasjement, høye ambisjoner og en genuin interesse for bransjen de ønsker å bli en del av. Nytt av året var overvekten av jenter som vant, sier Monica Eriksen, markedsansvarlig i ProffPartner.

- Behov for ansatte med fagbrev fra videregående skole er stort. Gjennom UngProff skal vi bidra til å styrke fremtiden ved å dele kompetanse og lette utgifter på nødvendig utstyr. Økonomisk situasjon samt behovet og tilgjengeligheten på funksjonelt utstyr av høy kvalitet var gjengangere i begrunnelsene, sier Eriksen.

- Vi kommer helt klart til å fortsette vårt fokus på unge og sultne talenter, avslutter Eriksen.