2013.11.13

BØRSTELØSE MASKINER FRA BOSCH

Bosch lanserer den nye oscillerende multicutteren GOP 18 V-EC Professional. GOP 18 V-EC Professional er den første batteridrevne multicutteren som er utstyrt med EC-motor uten kullbørster. EC-motoren har en effektivitetsgrad på 80 prosent mot 60-70 prosent som er vanlige på elektriske DC-motorer. Det kraftige 4,0 Ah CoolPack batteriet som multicutteren GOP 18 V-EC Professional er utstyrt med gir lenger levetid

Første batteridrevne multicutter utstyrt med EC-motor. Med de nye, børsteløse gips-borskrutrekkerne fra Bosch kan du komme til på trangere steder, skru skruer raskere og jobbe 30 prosent lenger. 
Bosch lanserer den nye oscillerende multicutteren GOP 18 V-EC Professional. GOP 18 V-EC Professional er den første batteridrevne multicutteren som er utstyrt med EC-motor uten kullbørster. EC-motoren har en effektivitetsgrad på 80 prosent mot 60-70 prosent som er vanlige på elektriske DC-motorer. Det kraftige 4,0 Ah CoolPack batteriet som multicutteren GOP 18 V-EC Professional er utstyrt med gir lenger levetid.

Skift tilbehør raskt og enkelt

SDS-systemet gjør det raskt og enkelt å skifte tilbehør på GOP 18 V-EC Professional. Alt man behøver å gjøre er å åpne låsen, sette inn tilbehøret og lukke låsen igjen.

Universell, kompakt og lav vibrasjon
Multikutteren GOP 18 V-EC Professional er en allsidig maskin som lette kommer til på vanskelig steder og kan brukes til å skjære og slipe i tre, metall, gips og mur. Den egner seg spesielt til å lage innstikkskutt i hardt og bløt tre, skjære i dørinnfatninger, slipe møbler eller skjære over fastklemte spiker. Maskinen er velbalansert, sitter komfortabelt i hånden og kan brukes overalt da den er batteridrevet. Fordi GOP 18 V-EC Professional veier mindre enn to kilo er den lett å bruke til arbeid over hodehøyde og der det er trange.

Tilbehør med tilpasset festesystem og fargekoder
Bosch ønsker å gjøre det lett for håndverkere å velge riktig tilbehør. Derfor er alt tilbehør nå utstyrt med det nye 12-punkts festesystemet OIS (Oscillating Interface System). OIS passer til alle vanlige multifunksjonsverktøy. I tillegg gjør det nye fargekode-systemet på verktøyfestet det lett å velge riktig blad avhengig av hvilket materiale man skal jobbe med.

Bosch lanserer nå tre nye, batteridrevne proffverktøy med børsteløse EC-motorer som setter helt nye standarder for boring og skruing. Dagens lansering omfatter den 18 volts gipsskrutrekkeren GSR 18 V-EC TE Professional samt to nye 10,8 V-maskiner: Borskrutrekkeren GSR 10,8 V-EC Professional og skrutrekkeren GSR 10,8 V-EC HX Professional.


10,8 volt-skrutrekkere får børsteløs EC-teknologi
GSR 10,8 V-EC Professional og GSR 10,8 V-EC HX Professional har universalbitsfeste, veier henholdsvis 0,9 og 0,7 kg og er 163 og 135 mm lange. Det gjør dem til de letteste og korteste skrumaskinene i sin klasse, lettere å håndtere og enklere å komme til på trange steder. EC-motoren gir dessuten dobbelt så lang levetid som konvensjonelle verktøy med DC-motorer.

Begge modeller kan kjøre med opptil 1300 omdreininger i minuttet med et mykt moment på opptil 20 Nm. Skrumaskinene med EC-teknologi er allsidige og kan skru i så vel tre som plast og metall. Med GSR 10,8 V-EC Professional kan du dessuten bore hull opptil 10 mm i diameter i stål og opp til hele 30 mm i tre. Med EC-teknologien og 2,0 Ah-batteriet er det mulig å skru opptil 770 skruer på 4x40 mm i mykt tre på én enkelt batteriopplading og dermed rekke å gjøre mye mer arbeid på kortere tid.


Første batteridrevne gipsskrutrekker i Dynamics-serien
GSR 18 V-EC TE Professional er den første batteridrevne gipsskrutrekker i Bosch Dynamics-serien. Med et 4,0 Ah-batteri kan gipsskrutrekkeren på én enkelt batterioppladning skru opptil 3400 skruer med en diameter på 3,5 mm og lengde på 35 mm i gipsplater montert på metalprofiler. Med en topp hastighet på 4200 omdreininger per minutt gjør GSR 18 V-EC TE Professional jobben raskere.

Den lette gipsskrutrekkeren GSR 18 V-EC TE veier kun 1,6 kg inkludert 4,0 Ah-batterier og er bare 207 mm lang - den korteste i 18 V-klassen. Den justerbare dybdestopp-mekanismen sikrer en presis skruhøyde selv ved høyeste hastighet. Låsbar hastighet gjør også arbeidet mindre slitsomt.